Pórková nebo květáková s kápáním
Potřebné ingredience
Máslo, hladkou mouku, 1 pórek nebo malý květák, masox, kmín, sůl, vejce,
Postup přípravy
Na másle udělat z hl. mouky trošku svetlé jíšky...pórek nakrájet na tenká kolečka nebo květák na malinké růžičky, hodit na jíšku a chvilinku usmažit (pokud máte zeleninu nemraženou, tak tam dát taky smažit...zalít studenou vodou 1,5l, osolit, špetku celý kmín, masox, já kupuju jen zeleninový a na málo varit....kapani...do hrnku vyklepneme vejce, malinko soli, 4 vrchovaté vidličky hl. mouky a pořádne vidličkou rozmíchat, musí to být hustý, aby nebyly hrudky... pak malinko studený vody ,tolik ,aby se to táhlo, ale nebylo úplně tekuté...lít do vroucí polívky a v té při lití míchat vidličkou, nebudou velké kusy...vařít ještě asi 10min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé